Når kommer kjøttforbudet for befolkningen?

Byrådsleder Raymond Johansen har på vegne av byrådet undertegnet avtale om å redusere kjøtt- og animalske produkter som melk og ost for ansatte i Oslo kommune.

Det rødgrønne byrådet legger seg på EAT-dietten til Stordalen, hvor det anbefales at en person spiser maksimalt 200 gram kjøtt i uken, hvorav 100 gram rødt kjøtt. Byrådsleder Raymond Johansen har på vegne av byrådet undertegnet avtale om å redusere kjøtt- og animalske produkter som melk og ost for ansatte i Oslo kommune.

Det rødgrønne byrådet legger seg på EAT-dietten til Stordalen, hvor det anbefales at en person spiser maksimalt 200 gram kjøtt i uken, hvorav 100 gram rødt kjøtt.

Denne menyen er av flere eksperter sagt er skadelig, og forkastet av WHO, og i strid med Helsedirektoratets anbefalinger. For lavt inntak av kjøtt og animalske produkter gir mangelsykdommer.

Det er ikke første gang i historien at det er innført endringer av spisevaner og matregler i Norge. I høymiddelalderen ble det forbud mot å spise hestekjøtt, og kostholdet gikk fra å spise kjøtt til å spise mer korn. Årsaken skyldtes befolkningsvekst og innføringen av kristendommen.

Spisevaner og matregler var en stor del av det religiøse liv hvor faste og askese var viktige komponenter for å vise måtehold. Fråtseri var synd, og en skulle ikke boltre seg i mat og verdslige gleder. Endringer av spisevaner spilte en stor rolle i kristningen av Norge.

Nye Borgerlige er for valgfrihet, og mener folk skal velge hva de selv spiser i arbeidstiden, uten å bli påtvunget å spise vegansk kosthold som er direkte skadelig. Allsidig kosthold har vært en viktig del av vårt nordiske kosthold, og resultert i at vi har hatt høy levealder.

Denne menyen er av flere eksperter sagt er skadelig, og forkastet av WHO, og i strid med Helsedirektoratets anbefalinger. For lavt inntak av kjøtt og animalske produkter gir mangelsykdommer. Det vil kun være et tidsspørsmål før det blir innført forbud mot å spise kjøtt i Norge.

Det er ikke første gang i historien at det er innført endringer av spisevaner og matregler i Norge. I høymiddelalderen ble det forbud mot å spise hestekjøtt, og kostholdet gikk fra å spise kjøtt til å spise mer korn. Årsaken skyldtes befolkningsvekst og innføringen av kristendommen.

Spisevaner og matregler var en stor del av det religiøse liv hvor faste og askese var viktige komponenter for å vise måtehold. Fråtseri var synd, og en skulle ikke boltre seg i mat og verdslige gleder. Endringer av spisevaner spilte en stor rolle i kristningen av Norge.

Nye Borgerlige er for valgfrihet, og mener folk skal velge hva de selv spiser i arbeidstiden, uten å bli påtvunget å spise vegansk kosthold som er direkte skadelig. Allsidig kosthold har vært en viktig del av vårt nordiske kosthold, og resultert i at vi har hatt høy levealder.