FrP gir blankofullmakt til Erna

Det kan ikke sees som annet enn ett svært velregissert spill fra H, KrF og V for å sjalte ut FrP fra regjering. Problemene for regjeringssamarbeidet har vært tydelig siden 2017. Krf og Venstre, begge partier med historisk godt forhold til H, har klart å bryte samarbeidslinjen mellom H og FrP.

Det er kalkulert spill da H beveger seg nærmere sentrum i norsk politikk. De åpner døren for Senterpartiet foran 2021 valget. Derved brytes «romanseforholdet» mellom AP og SP, noe Sp har gitt signaler om. Det som imidlertid er kanskje det mest oppsiktsvekkende er at FrP gir regjeringspartiene blankofullmakt til å regjere videre.

Dette vil presse Fremskrittspartiet mot sentrum, og vi vil se drastiske endringer i forhold til klimapolitikk, mer global tilnærming, nærmere tilknytning til EU og videreføring av regjeringens Tyskland strategi for å nevne noen eksempler.

Fremskrittspartiets blankofullmakt til regjeringen vil medføre at regjeringen vil få støtte til å hente hjem flere IS terrorister med støtte fra rødgrønne partier. FrP vil sikkert stemme imot, men de vil ikke felle sittende regjering. Videre vil vi se at Frp selv fronter mer liberalistisk politikk. Noe vi så etter at Frp gikk ut av regjering. Da varslet de omkamp om bioteknologiloven og vil si ja til eggdonasjon og assistert befruktning for enslige.  Til jubel fra Ap og SV.

Fordi Fremskrittspartiet beveger seg fra høyresiden til sentrum, så var Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre raskt på banen med å påpeke at «ytre høyre» vil vinne fram. Det er korrekt analyse av det politiske tomrom som nå har oppstått. Det tomrommet vil erstattet av ett konservativt parti. Vårt mål er at det blir Nye Borgerlige.