Alle skal med med unntak av flertallet

Bysykkelsesongen i Oslo skal utvides. Nå har byrådet kjøpt inn 200 sykler med piggdekk. 500 utvalgte får nå teste ut syklene, og prosjektet skal utvides utover vinteren med innkjøp av 200  sykler til og nye 500 utvalgte. 1000 personer av 681 067 innbyggere får tilgang til sykler. Alle andre må finne seg i å tilpasse seg det nye sykkel Oslo, for alle skal med.

Gamle, uføre, unge og bilister skal tvinges inn i dette prosjektet. Syklister slipper veiavgift, bompenger og piggdekkgebyr. De er gratispassasjerer og snylter på bilistene som er blitt melkeku for stat og kommune. Norge som er oljeproduserende nasjon har også verdens dyreste bensin. «Det er typisk norsk å være god», uttalte statsminister Gro Harlem Brundtland i sin nyttårstale i 1992.

I Frankrike protesterer de høylytt fordi de ikke aksepterer en vanskeligere hverdag med bompenger, dyre bensinpriser og begrensning av bevegelsesfriheten. Er det ikke på tide at vi også får en hovedstad for alle, ikke bare for enkelte? Vi sier som Astrid Lindgren:

Når mennesker med makt slutter å lytte til folk er det på tide å bytte de ut!